Everything about aort anevrizmalarının kaplı stentler ile kapatılması gereken
Everything about aort anevrizmalarının kaplı stentler ile kapatılması gereken
Blog Article
Aynı zamanda kalsifik plaklar kendi aralarında boyutları baz olarak alındığında; hafif kalsifik plak, orta kalsifik plak, yoğun kalsifik plak diye gruplandırılır. Non-kalsifik plaklar dakonsantirik ya da ekzantrik oluşuna bağlı olarak fibrotik veya yağlı kalsifik plak olarak guruplara ayrılmaktadır.
Bu nedenle, işlem sırasında pıhtı önleyici ilaçlar kullanılabilir ve gerektiğinde stent yerleştirilerek damarın açık kalması sağlanabilir.
Stent takılan hastaların dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Bu önlemler, stentin sorunsuz işlev görmesini sağlamak ve hastaların genel sağlık durumunu iyileştirmek için kritiktir. İşte stent takılan hastaların dikkat etmesi gereken başlıca hususlar:
Bu nedenle, genetik yatkınlığın yanı sıra sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek de kalp krizi riskini azaltmada büyük önem taşır.
Aortun abdominal kısmı aort anevrizmasının en yaygın olarak görüldüğü bölgedir ve bu suggestion anevrizma sıklıkla abdominal aort anevrizması olarak adlandırılır. Semptomlar hafif olabileceği gibi yırtılmadan önce herhangi bir bulgu da vermemiş olabilir.
Ateroskleroz yani damar sertleşmesi, damar duvarında kolestrol, yağ gibi maddelerin birikip plak oluşturmasıyla kan akışının ve damar yapısının bozulması durumudur.
Kalp çarpıntısı olan bir kişi, semptomları hafifletmek ve riskleri azaltmak için sağlıklı yaşam tarzı değişiklikleri yapmalıdır.
Ayrıntı görüntü elde etmek için altın standart olan abdominal BT anjio ile hastanın abdomen ve pelvik taraması yapılır. fifty yaş üzeri hipertansif hastalar, one. derece akrabasında anevrizma hastası olanlar, periferik damar hastalığı ve koroner aterosklerozu olan hastalar yüksek chance grubunu oluşturduğundan USG ile taranmalıdır.
Kalp damar tıkanıklıkları, koroner arterlerin (kalbi besleyen atardamarlar) daralması veya tıkanması sonucunda oluşan ciddi sağlık sorunlarıdır.
En önemli avantajları; kolay olması, kısa sürmesi ve yatış süresinin az olmasıdır. Tedavinin her hasta için uygun olmadığı; yalnızca anatomik yapısı uygun olan hastalarda tercih edilebileceği unutulmamalıdır.
Bilgisayarlı tomografi sadece anevrizmanın boyutunu ve yerini belirlemez. Ayrıca anevrizma etrafındaki yapılar hakkında bilgi verir ve rüptür riskinin olup olmadığını da belli bir oranda ortaya koyabilir.
Endovasküler aortik onarimda tek merkez deneyimi: Teknik Detay ve klinik yönlerin incelenmesi Single Middle expertise in endovascular aortic fix: evaluation of complex and clinical aspects
Prof. Dr. Ali Metin Esen, İstanbul, Şişli’de bulunan bir uzmandır ve balonlu anjiyo konusunda geniş bir uzmanlığa sahiptir. Prof. Dr. Esen, yılların deneyimine ve ileri teknik bilgisine dayanarak kalp ve damar hastalıklarının tanı ve tedavisi konusunda lider bir isimdir.
İşlem normal bir anjiyo gibidir. İşlem sırasında genel anestezi vermeden uyumanızı ve işlemin ağrısız geçmesini anestezi bölümü uzmanlarımız sağlar.